(recept
si oblíbilo 41 návštěvníků)
Švejk -pikantní ( před, na i po oslavě :-)
Potřebné ingredience
Vepřové maso nejlépe bůček, cibule, paprika, rajčata, trocha kečupu, sůl , pepř, čili nebo ostrá paprička, cukr dle chuti, příloha chléb
Postup přípravy
Nakrájíme si maso na nudličky, v misce osolíme,opepříme a přidám trošku solamylu. Na pánvi rozpálíme olej a maso zprudka opečeme, přidáme cibuli a papriku a zarestujeme. Přiklopíme a necháme podusit asi 4 minuty, potom přidáme rajčata a osolíme. Přiklopené dusíme asi 15 min až zelenina pustí všechnu vodu. Potom odkryjeme a naopak všechnu vodu necháme odpařit. Občas mícháme. Dochutíme solí, pepřem, čili a cukrem ( jen pokud byly rajčata kyselá).
Tip - máme-li málo rajčat, můžeme přidat trochu kečupu.
Výsledek by měl být takový, že se tuk lehce odděluje od směsky. Bohužel manželův žaludek byl dneska hooodně netrpělivý :-).
Jako příloha je nejlepší čerstvý chléb.
Tip - máme-li málo rajčat, můžeme přidat trochu kečupu.
Výsledek by měl být takový, že se tuk lehce odděluje od směsky. Bohužel manželův žaludek byl dneska hooodně netrpělivý :-).
Jako příloha je nejlepší čerstvý chléb.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
novackova
(upraveno)
16. 6. 2012, 13:36
moc dobré
Lucie R.
(upraveno)
16. 6. 2012, 11:55
super mňamka všem co maji rádi ostřejší D O P O R U Č U J I ....a k tomu studený
judunaja
(upraveno)
30. 12. 2010, 20:03
Manžel už se pere s bůčkem , přes noc naložíme a zítra s tímto pokrmem přivítám návštěvu, tak uvidím, zda pochodím Zuzana
herlíci
(upraveno)
30. 12. 2010, 20:10
@judunaja
Tak dejte vědět, hezký Silvestr a spokojenou návštěvu
ivka71
(upraveno)
29. 12. 2010, 16:25
vypadá to lákavě hned bych si vyzkoušímm
herlíci
(upraveno)
29. 12. 2010, 18:44
@ivka71
Ivet, vyzkoušejte. Fotka mi hodně tmavla a právě to zas až tak lákavě nevypadá. Ale je to výborné. Nechte opravdu pěkně vysmahnout. Pak písněte, jestli chutnalo